Wat doen we?

CO2 ligt opgeslagen in verschillende vormen van biomassa. Wij maken die biomassa biologisch inactief. Zo verwijderen we CO2 permanent uit de atmosferische koolstofkringloop.

TCS

Verschillende biomassa vormen kunnen CO2 opnemen. Denk aan planten, maar ook bepaalde algen. Wij gebruiken verschillende organismen om CO2 uit de lucht vast te leggen in deze organismen.

PCR

Deze gegroeide biomassa verkolen we vervolgens. Dit betekent dat de biomassa biologisch inactief wordt.

SRG

Deze verkoolde biomassa hergebruiken wij niet. Er moet namelijk CO2 verwijderd worden uit de lucht en nooit meer terugkeren. Daarom gaan wij deze vastgelegde CO2 terugstoppen waar we het origineel weggehaald hebben. In de grond.

Wij zijn IPCITA. Ons doel is om een CO2 negatieve wereld te creƫren. Wij gebruiken verschillende soorten biomassa om CO2 op te slaan. Vervolgens maken we dit biologisch inactief. Zo verwijderen we de CO2 uit de atmosferische koolstofcyclus.

We zijn druk bezig met onze website, meer content komt er aan!


Get In Touch

Berend de Haas

CO - Founder

'CO2 moeten we niet alleen minder uitstoten. Het moet permanent weg uit de lucht. Met onze manier van werken kunnen we dat realiseren.'

Jai' Amir Chamal

Co - founder

'Mijn ambitie is simpel. Klimaatverandering oplossen, voor altijd. De natuur weet zich altijd aan te passen. Daarom wil ik die kennis gebruiken om ons huidige probleem op te lossen.'